• Ako zabrániť úniku informácií zo starého mobilu?

          • Úlohu v rámci súťaže Recyklohry zameranú na správne odovzdanie mobilu vypracovali študentky 3. ročníka: najprv sa zorientovali v problematike pomocou rôznych webových stránok, následne nájdený text spracovali formou hesiel  a pripravili si obrazový materiál – poslednou fázou bola tvorba plagátu a jeho estetická úprava. Ešte v ten istý deň oboznámili tretiačky s akciou „Starý mobil sem“ ostatných študentov školy, pričom využili aj vytvorený plagát – postupne (v rámci ďalšej vyučovacej hodiny)  „poučili“ svojich spolužiakov z iných tried o správnej príprave mobilu na odovzdanie a motivovali ich k pomoci nielen svojej škole (získané body), ale aj životnému prostrediu (zabránenie prieniku škodlivých látok do pôdy, vody..).

          • "Milión detí sa modlí ruženec"

          • Dňa 18.10. sme sa pripojili k výzve Medzinárodnej pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi a spoločne sme sa v školskej kaplnke modlili ruženec za pokoj a jednotu na celom svete.  Témou tohto ročníka je láska Nebeského Otca, ktorý túži zachrániť všetky národy a priviesť ich k sebe. Modlitba ruženca študentov zároveň povzbudila  k dôvere v Boha v ťažkých časoch.

          • Recyklohry pokračujú aj v tomto šk. roku

          • Milí žiaci, rodičia, pedagógovia,

            aj tento rok sa chceme zapojiť do súťaženia s názvom Recyklohry. Ide o projekt, ktorý podporuje ochranu životného prostredia správnou likvidáciou odpadu z oblasti elektronických zariadení, batérií a tonerov.

            Škola tento odpad zbiera do špeciálnych zberných nádob, ktoré sa nachádzajú na medziposchodí, môžete do nich prispievať počas celého roka. Teda ak máte doma staré mobily alebo batérie, príp. drobný elektroodpad, doneste ich do školy a pomôžte nám nazbierať čo najviac bodov. Minulý školský rok sme za vyzbierané body kúpili sadu perkusných trubíc – boomwhakers, ktorú využívame na metodike edukačných činností  a na metodike hudobnej výchovy.

            Ďakujeme!

          • Aj TY v IT

          • Občianske združenie Aj Ty v IT vzniklo v roku 2012 s cieľom motivovať a podporovať dievčatá a ženy v oblasti informačných technológií. Dňa 6. 10. sa naše dievčatá spolu s pani lektorkou opäť (po roku) ponorili do sveta micro:bit-u a vyskúšali si základy programovania. V programovacom prostredí Makecode.org pracovali na rôznych úlohách: vytvorili si hru kameň, papier, nožnice, zostavili blikajúce animácie a vymieňali si správy pomocou microbitov.