• Imatrikulácie v CSOŠ

          • Prvé imatrikulácie našich prvákov! Školský parlament zorganizoval ďalšiu skvelú akciu - imatrikulácie. Naši prváci čelili viacerým tanečným a speváckym výzvam, pantomíme prísloví, hádaniu rôznych predmetov prostredníctvom hmatu, a napokon kvízu o našej škole. V prípade, že stanovenú úlohu nesplnili, čakala ich úsmevná "odmena". Na záver v prítomnosti všetkých študentov a pedagógov zložili sľub, ktorý sa zaviazali dodržiavať počas celých štyroch rokov svojho štúdia na našej škole. Aďka s Luckou im v sprievode potlesku oficiálne odovzdali  Imatrikulačný list a čokoládku. Gratulujeme! Ste NAŠI!  :)    

            A ste absolútne skvelí! 

            Viac foto nájdete vo Fotogalérii...

          • 25.október - Go yellow!

          • 25. október! Svetový deň venovaný ľuďom, ktorí statočne čelia nevyliečiteľnej chorobe spine bifide a hydrocefalu. Ďakujeme našej študentke Barborke Turčekovej z 2.A, ktorá nám dnes prostredníctvom svojej prezentácie priblížila príčiny a dôsledky tohto ochorenia. Osvetu podporili všetci študenti a pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci školy oblečením sa do žltej farby.

          • NAŠA ŠKOLA OČAMI PRVÁKOV

          • Škola by mala byť miestom, kde chodíme všetci radi! Pre niekoho možno zvláštne, pre nás (zväčša) pravda. Do školy chodíme s úsmevom na tvári - učiť sa, osobnostne a odborne rásť, inšpirovať sa... Ako to vidia naši prváci? V nasledujúcom texte nájdete ich autentické odpovede.  

            1. ČO SA VÁM NAJVIAC PÁČI NA NAŠEJ ŠKOLE?  

            Najviac sa mi na škole páči kolektív, pozitívni žiaci aj učitelia.  *Že tam je kľud. *Na našej škole sa mi páči najviac to, že  všetci držia pri sebe a vedia si pomôcť. *Páči sa mi tam všetko, máme super kolektív, nových kamošov, dobrí učitelia. *Vždy tam je dobrá nálada a vždy sa zasmejeme. *Najviac sa mi páči, že to je malá komunita, kde sú si všetci blízki.  *Najviac sa mi na tejto škole páči to, že je to tu také rodinné a super učitelia. *Páči sa mi kolektív.  *Na škole sa mi najviac páči, že je tu dobrý kolektív a dobrí učitelia.  *Učitelia, sú veľmi chápaví a milí. *Kolektív a triedy sú tiež pekné a proste dobrá atmosféra tam je.   *Sú tu veľmi milí a ochotní učitelia. Je tu menej ľudí, takže sa tu cítim ako doma.  *Že nás tu nie je toľko veľa.  *Na našej škole sa mi páči spôsob učenia. Nikto na Vás netlačí,  do ničoho Vás nikto nenúti a páči sa mi aj komunita a pomoc na škole.

            2. AKÉ SÚ VAŠE NAJOBĽÚBENEJŠIE PREDMETY? A PREČO?                                       

            *Moje obľúbené predmety sú biológia - veľmi zaujímavá, lebo sa preberá už tak podrobnejšie ako na základnej, čo sme mali iba základy. *Matematika, psychológia a pedagogika.    *Takto v skratke by som povedala, že nemám obľúbený predmet, lebo z každého predmetu si odnášam niečo nové do života, ale keď už musím povedať, aké by to konkrétne mali byť, bola by to psychológia, biológia a pedagogika. Sú obľúbené preto, lebo skúmajú človeka. Každá inak - z iného uhla pohľadu, a to sa mi na nich páči, a preto má veľmi bavia. *Psychológia - je to super a zaujímavé, ako to všetko prebieha a čo všetko tam patrí. *Zatiaľ mám najradšej psychológiu, geografiu, slovenčinu, ale všetky predmety sú super. *Učitelia majú dobrý prístup ku žiakovi.   *Mojimi obľúbenými predmetmi sa stala biológia, biológia a starostlivosť o zdravie a anglický jazyk.   *Môj najobľúbenejší predmet je psychológia, pretože ma to vždy zaujímalo a je to strašné plus vedieť.   *Angličtina, lebo je to predmet, ktorý ma baví.   *Moje najobľúbenejšie predmety sú psychológia a dejepis. *Psychológia je môj obľúbený predmet, lebo mi príde  zaujímavá. *Dejepis je môj obľúbený predmet, lebo vždy ma bavilo, prečítať si niečo alebo si pozrieť dokument o histórii.   *Veľmi ma bavia tie nové predmety, hlavne pedagogika.   Môj obľúbený predmet je biológia, pretože ma zaujíma ľudské telo a príroda.  *Psychológia, angličtina. Psychológiu chcem ísť študovať aj ďalej a angličtina ma baví.  *Môj najpredmet je psychológia, biológia a ešte metodika výtvarnej výchovy.

            3. NAPÍŠ SLOVO/VÝROK, KTORÝ CHARAKTERIZUJE NAŠU ŠKOLU.                 

            Škola je môj druhý domov. *Môžem povedať všetko, čo ma trápi, ako sa cítim a môžem dostať nové rady.       *Rodina *Cirkevná, malá.  *Aj rôzni ľudia si môžu byť blízki, keď je niečo, čo ich baví spoločne. *Paráda. *Radosť. *Skvelá, páči sa mi tu! *Kľud. *Super!  *Rodinná škola. *Orientuj sa podľa seba.

            Ďakujeme našim prvákov za spätnú väzbu!

             

          • 1. zasadnutie Školského parlamentu

          • Členkami Školského parlamentu CSOŠ sv. Terézie z Lisieux v školskom roku 2023/2024 sú: Chiara Hodulová z 2.A, Martina Kelemenová z 2.A, Barbora Turčeková z 2.A, Lucia Striežencová z 3.A - zvolená za predsedníčku ŠP, Andrea Bližňáková z 3.A - zvolená za 1. podpredsedníčku ŠP, Ema Galisová z 1.A - zvolená za 2. podpredsedníčku ŠP. Koordinátorkou ŠP je Mgr. Kristína Mujkošová. Na zasadnutí okrem voľby do spomenutých funkcií prebrali Štatút, Volebný program a Etický kódex nášho Školského parlamentu, spísali Akčný plán činností na celý školský rok (zábava, učenie, osveta), ktorý bude predložený vedeniu školy na schválenie...Dievčatám želáme veľa síl a optimizmu na plnenie ich povinností!Veríme, že všetky plánované akcie dopadnú na výbornú! A ešte v krátkosti... Mysleli aj na Vás! Pravidelne (každý posledný pondelok v mesiaci začínajúc od novembra) sem náš ŠP zverejní príspevok pod spoločným názvom "Inšpirujme sa láskavým životom svätých".

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Aj tento rok sme sa zapojili do celosvetovej modlitbovej iniciatívy za jednotu a pokoj vo svete. Modlitba zároveň povzbudzuje deti, aby v ťažkých časoch dôverovali Bohu a našli v ňom oporu a stálosť. Spoločný čas v našej školskej kaplnke viedol duchovný správca školy - pán kaplán Sedláček - za čo mu ďakujeme :-)

          • V Ateliéri Hlavina

          • Dňa 10. 10. 2023 sme sa so žiakmi z 1.A a 2.A  v rámci predmetu Metodika výtvarnej výchovy zúčastnili na prehliadke diel Márie Palenčárovej - SVET HLINY - keramika. Prednáška, ktorú nám pútavou formou interpretovala pani Viera Žáková nás zaujala - porozprávala nám nielen o jednotlivých dielach, ale aj o samotnom procese tvorby keramických diel. Návšteva galérie sa niesla v príjemnej atmosfére, naši študenti preukázali tvorivosť a záujem aj o tento umelecký štýl a druh výtvárneho umenia.

          • Sviatok sv. Terézie

          • ...nám pán kaplán priblížil pútavým rozprávaním o tejto mladučkej svätici, ktorá sa napriek svojmu mladému veku stala učiteľkou Cirkvi. Jej jednoduchý,  dobrom naplnený život môže byť inšpiráciou  aj pre dnešných mladých ľudí. Zmyslom jej života sa stalo jednoduché heslo - Mojím povolaním je láska. Už ako dieťa si uvedomila, že sa nechce zameriavať iba na seba, ale snažila sa myslieť na druhých. Terezka túžila po zasvätenom živote, čakanie na vstup do rehole si spríjemnila robením dobrých skutkov ľuďom vo svojom okolí -  tieto drobné dobré skutky mali byť výťahom, ktorý ju privedie do neba. Také jednoduché, a predsa náročné...

          • Na ceste za lepším a spokojnejším JA...

          • Na hodinách sociálno-psychologického výcviku sa prvé týždne venujeme zoznamovaniu a spoznávaniu sa v rámci triedneho kolektívu. Vytvárame tým bezpečné a príjemné prostredie, v ktorom budú študenti bez strachu či zahanbenia vyjadrovať svoje názory, postoje a emócie, cítiac, že sú dôležití. Na každom študentovi a na každej študentke záleží! Všetci majú svoj priestor prejaviť sa. Na fotkách môžete vidieť prezentovanie "Koláže môjho JA". Najbližšie nás čakajú hodiny zamerané na percepciu sveta okolo nás, budovanie zdravého sebavedomia, posilňovanie silných stránok...