• V Banskej Bystrici

          • Dňa 28. 9. 2023 sme sa vybrali  do Múzea SNP v Banskej Bystrici. Počas dvojhodinového výkladu nás lektorka previedla dejinami nášho národa od 1. svetovej vojny až po  zakončenie 2. svet. vojny Povstaním. Výklad sa striedal s filmovými ukážkami, názornými mapami a zaujímavé informácie navyše boli doložené ukážkami uniforiem,  zbraní a predmetov rôznorodého charakteru súvisiacich so životom vtedajších obyvateľov, ale aj vojakov a partizánov. Na muzeálne expozície nadviazala aj návšteva pamätníka obetiam fašizmu v Kremničke - pietneho miesta na počesť zmasakrovaného obyvateľstva nacistami.

            Slnečným námestím sme sa prepravili do NC Európa, kde sme sa posilnili a trošku pookriali.

            Poslednou zastávkou našej cesty bol svetový unikát - drevený artikulárny kostolík v Hronseku zapísaný do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Raritou je jeho drevená stavba zhotovená bez jediného klinca. Kostolík tiež nesmel mať vežu ani vchod z ulice, keďže bol postavený v 18. stor. na evanjelické bohoslužby. Zaujímavosťou bol aj fakt, že o storočie neskôr bol v ňom zosobášený básnik Andrej SLádkovič.

          • Župná kalokagatia 2023

          • Žiaci našej školy sa dňa 27. 9. 2023 zúčastnili 16.ročníka krajskej športovo-vedomostnej súťaže stredných škôl v Trenčíne, ktorú organizovalo KCVČ Pod Sokolicami TN v spolupráci s TSK.

            Súťažili 5-členné zmiešané družstvá žiakov SŠ s pôsobnosťou v TSK. 

            Našu školu reprezentovali: Adrián Sedláček 2.A, Aleš Talian 2.A, Kristián Kulašiak 2.A, Sabína Krchníková 1.A, Frederika Revajová 1.A a Andrea Bližnáková 3.A. Na trati dlhej 3 kilometre bolo vytýčených 6 stanovíšť, na ktorých súťažiaci odpovedali na otázky z oblasti zdravotníctva, geografie, topografie, práva, ekonomiky, histórie, športu, dopravy, civilnej ochrany a anglického jazyka. 

            Ich športové zdatnosti preveril nielen beh cez Lesopark Brezina, ale aj rúčkovanie na lane, streľba zo vzduchovky a hod granátom. Meral sa celkový čas, za ktorý sa podarilo družstvám trať odbehnúť a k času sa pripočítavali trestné minúty za nesprávne zodpovedanú otázku alebo netrafený terč vzduchovkou a granátom. Naši pretekári mali dobre zabehnutý čas, ale žiaľ získali aj nejaké trestné minúty.

            Celkové hodnotenie im stačilo na 12.miesto zo 17 družstiev.

            Deň sa niesol v skvelej nálade a naši študenti preukazali spolupatričnosť, súťaživosť, pohybovú zdatnosť, skvelé vedomosti  

            ĎAKUJEME a tešíme sa na budúci ročník :-)

          • KAM NA VYSOKÚ?

          • Dňa 27. 9. 2023 sa naše maturantky spolu s triednou učiteľkou zúčastnili prezentačných dní vysokých škôl s názvom KAM NA VYSOKÚ - ROADSHOW v priestoroch Piano Clubu v Trenčíne. Dievčatá sa zaujímali hlavne o odbory pomáhajúcich profesií. Už budúci rok vykročia do novej životnej etapy a my sa im aj touto cestou snažíme pomôcť, rozhodnúť sa múdro.

          • Svetový deň mlieka v školách ...

          • ... zaviedla v roku 2000 Organizácia Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Jeho cieľom je osveta - upozorniť na význam a dôležitosť konzumácie mliečnych výrobkov žiakmi a podporovať ich zdravé stravovacie návyky. Vďaka sponzorskému daru   Milsy a. s. dostali naši študenti zdravú desiatu, zároveň boli motivovaní v zdravom stravovaní pokračovať i doma. V krátkom exkurze popri ochutnávke sa dozvedeli, že svojim zložením je mlieko nenahraditeľným pre zdravú výživu, je to potravina s najširším účinným spektrom. Už len jeho hlavné zložky – bielkoviny, tuk, mliečny cukor, minerálne látky (vápnik, fosfor, draslík, horčík...) a tiež esenciálne nutričné látky, vitamíny a iné dôležité látky tvoria komplexnú vyváženú potravinu pre všetky vekové i zdravotné kategórie ľudí.

          • Biela pastelka

          • Dňa 22. septembra sme sa tradične zapojili do celoslovenskej kampane BIELA PASTELKA a podporili akciu, ktorú organizuje Únia slabozrakých a nevidiaciach. V uliciach Bánoviec, ale aj na pôde školy sa snažili motivovať spoluobčanov a spolužiakov k solidarite študentky: Andrea Bližnáková a Lucia Striežencová z 3.A, Alexandra Karmanová a Karolína Kopecká zo 4.A. Spoločne vyzbierali 307,26 eur. Dievčatám za ochotu a vytrvalosť ďakujeme, oceňujeme ich prácu, pretože - ako sa samy presvedčili - v dnešnej dobe je čoraz ťažšie osloviť ľudí k nezištnej pomoci.

          • Školský parlament v šk. roku 2023/24

          • Milí študenti/študentky CSOŠ sv. Terézie z Lisieux, 

            v prípade záujmu o členstvo v Školskom parlamente CSOŠ sv. Terézie z Lisieux pre šk. rok 2023/2024, prineste prosím vyplnenú a podpísanú prihlášku koordinátorke šk. parlamentu Mgr. Kristíne Mujkošovej do 25.9.2023.

            Prihlášky nájdete na hlavnej nástenke Školského parlamentu CSOŠ sv. Terézie z Lisieux.

            Ďakujeme! Zároveň patrí veľká vďaka všetkým členkám za ich prácu na mnohých úspešných akciách v minulom školskom roku.

          • Plenárna schôdza a RZ

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárnu schôdzu, ktorá sa uskutoční dňa 18. 9. 2023 o 15:00 v 2.A, po ukončení schôdze budú pokračovať triedne RZ. Program: informácie o personálnych zmenách v CSOŠ, voľba zástupcov rodičov do Rady školy, správa o hospodárení účtu RZ.

            Tešíme sa Vašu účasť!

          • Účelové cvičenie

          • Začiatok školského roka sa nesie v znamení rôznych dôležitých informácií. Dňa 7. 9. 2023 si v priestoroch školy žiaci 1. a 2. ročníka preverili svoje vedomosti z oblasti civilnej ochrany a prvej pomoci, následne sa presunuli do terénu – vďaka priaznivému počasiu  navštívili vodnú nádrž Prusy. Aktivity v rámci účelového cvičenia mali nielen vzdelávací rozmer, ale poslúžili aj ako prostriedok spoznávania sa, zoznamovania sa s novým prostredím, kolektívom a spolužiakmi.

          • ŠKOLA, VITAJ!

          • Školský rok 2023/2024 sme odštartovali spoločným úvodom, kde sme srdečne privítali PaedDr. Janu Kasalovú v pozícii poverenej riaditeľky CSOŠ sv. Terézie z Lisieux. Po klavírnej skladbe v podaní Mgr. Kataríny Tkáčovej, PhD. nasledovalo predstavenie pedagogických a nepedagogickych zamestnancov školy. Náš rodinný kolektív sa rozrastá, čomu sa veľmi tešíme. Dnešný začiatok sme zakončili v školskej kaplnke sv. omšou, za ktorú ďakujeme pánovi dekanovi Mgr. Gustávovi Lutišanovi a duchovnému správcovi školy Mgr. Martinovi Sedláčkovi. Pán dekan nám zároveň zaželal veľa síl v tomto školskom roku.

            Našim študentom prajeme v škole radostný čas plný poznania, múdrosti a lásky.Obzvlášť vítame prvákov, ktorým sa dnešným dňom začala nová životná etapa na strednej škole. Veríme, že si vytvoria tie najkrajšie spomienky. Iste nás všetkých čaká mnoho krásných a pre študentov i pedagógov obohacujúcich zážitkov. Poďme sa spolu učiť a rásť! Odborne a osobnostne.

            A na záver... v budúcom školskom roku 2024/2025 otvárame aj odbor učiteľstvo pre materské školy, preto záujemkyne a záujemcovia sledujte našu stránku, na ktorej budú oznámené termíny DOD pre všetky naše odbory. Ďakujeme!