• PREČO JE DÔLEŽITÉ JESŤ LOKÁLNE POTRAVINY

          • Dňa 13. 2. 2024 sme sa zúčastnili prednášky o zdravej výžive. Zavítal k nám majiteľ firmy Sladučké ovocie s. r. o., pán Dalibor Cvopa, ktorý otvoril témy ako VIEŠ, ČO JEŠ? ALEBO PREČO JE DÔLEŽITÉ JESŤ LOKÁLNE POTRAVINY.

            Prednáška prebiehala formou živej diskusie medzi prednášajúcim a triedou. So študentmi bola rozoberaná problematika vplyvu energetických nápojov na ľudský organizmus, zároveň im bola  predstavená zdravá alternatíva, ktorú môžu mladým ľuďom ponúknuť lokálne potraviny. Objasnili sme si tiež pojem sezónnosť, tzn. dostupnosť potravín podľa aktuálneho zberu na poliach a v záhradách. Záverom sa všetci diskutujúci zhodli na dôležitom postavení zdravých lokálnych potravín a potravinovej sebestačnosti.

          • Fašiangy 2024

          • Zvyky tvoria neoddeliteľnú súčasť našej kultúrnej tradície, a preto sme si túto tradíciu pripomenuli aj v našej škole v podobe fašiangového dňa. Fašiangový deň pozostával z dvoch častí. V prvej časti žiačky 3. a 4. ročníka v rámci predmetu prax zrealizovali program spojený s pochovávaním basy pre klientov CSS v Bánovciach nad Bebravou. Cestou zo zariadenia prešli spievajúc cez pešiu zónu smerom do školy.

            Tu pokračovala druhá časť fašiangového dňa. Pre žiakov bolo pripravené tradičné fašiangové jedlo – fánky, ktoré, samozrejme, pomáhali pripravovať a fašiangová veselica. Spievali sa ľudové piesne, tancovalo sa, jednotlivé masky sa predstavovali so voľnej promenáde, po ktorej nasledovalo vyhodnotenie najkrajšej masky - cenu získala prváčka Miška, ktorej srdečne gratulujeme! :)

            Zároveň ďakujeme všetkým za ich tvorivé nápady a spestrenie tohto dňa. Cieľom nebola iba zábava, ale aj zachovávanie slovenských zvykov a tradícií, ktoré nám tu zanechali naši predkovia. Viac foto vo Fotogalérii...

          • Prezentácia SŠ

          • Dňa 8. 2. 2024 sme sa zúčastnili  Prezentačného dňa stredných škôl v MsKS v Bánovciach nad Bebravou. Ďakujeme za veľký záujem všetkým deviatakom/deviatačkám, výchovným poradcom a poradkyniam aj triednym učiteľkám, ktorým sme s radosťou predstavili odbory na našej škole a aj školu samotnú. Vďaka aj za Vaše krásne spätné väzby! :)                           

            V nasledujúcom školskom roku 2024/2025 otvárame študijné odbory:

            7661 M sociálno-výchovný pracovník,     

            7646 M vychovávateľsko-opatrovateľská činnosť,                                                         

            7649 M učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo.

            Ponúkame tiež učebný odbor: 2988 H mliekar a syrár.                         

            Kritériá prijímacieho konania pre žiakov/žiačky 9. ročníka sú uvedené na našej stránke https://cirkevnaskolabn.edupage.org/

            V prípade akýchkoľvek otázok či záujmu o individuálnu konzultáciu  nás neváhajte kontaktovať na cirkevnaskolabn@gmail.com alebo na tel. čísle 0908510026.     

          • Boli úspešní!

          • Postup do krajského kola Olympiády kritického myslenia, ktoré sa bude konať 19. marca 2024, si zabezpečili Lucia Striežencová z 3.A, Alexandra Svitková z 1.A a Aleš Talian z 2.A. Gratulujeme!

            Gratulácia patrí Saške Svítkovej aj za reprezentáciu školy a skvelý výkon v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo 17. januára  2024 na pôde Gymnázia Janka Jesenského. Písomný test obsahoval tri časti - počúvanie s porozumením, čítanie s porozumením a používanie jazyka. Nasledoval ústny prejav pozostávajúci z opisu obrázkov  a "hrania rolí". Po sčítaní bodov sa Saška umiestnila na krásnom 2. mieste, pričom ju od žiaka z SOŠ strojníckej postupujúceho do krajského kola delil len 1 bod. Nielen školské, ale aj okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku bolo tento ročník skutočne tesné a my sa už teraz tešíme na ďalšie ročníky a výzvy, ktoré so sebou prinesú.