• Ester a Albatros - výstava detských ilustrácií

          • Napriek tomu, že sa školský rok chýli ku koncu, my v aktivitách neustávame :-) 29. 6. sme navštívili výstavu detských ilustrácií v galérii Atelier Hlavina. Lektorka - pani Viera Žáková nás previedla výstavou ilustrácií detských kníh – jednotlivé ilustrácie nám priblížila prostredníctvom diel pána Silvestra Lauríka, ktorý pri ich písaní použil pseudonym Hana Naglik.

            Išlo o diela zahŕňajúce aj druhoplánovú rovinu, tzn. okrem šibalstiev a detskej fantázie v nich stvárňuje aj menej radostné okamihy, problémy, s ktorými deti zápasia a istým spôsobom sa s nimi musia vyrovnať, napr. ako znáša izoláciu z dôvodu oslabenej imunity ťažko choré dieťa, ako sa dieťa vysporiada s tým, že je adoptované, ako bojuje so svojimi „strachmi“. Lektorka nám zároveň dala návod, ako sa na detskú kresbu pozerať, poukázala na farebnosť/nefarebnosť v súvislosti od obsahu, na skratkovitosť výtvarného stvárnenia, ale aj na detailnosť jednotlivých kresieb. Návštevou galérie sme prepojili oblasť výtvarného umenia a literatúry, rozvíjali sme medzipredmetové vzťahy SJL – ECM - PSY. Študenti vyjadrili spokojnosť s akciou, kresby ich zaujali a inšpirovali k vnímavejšiemu postoju k druhým ľudom a k svojmu okoliu.

          • DNEŠNÉ BOJNICE

          • Krásny deň za nami. Navštívili sme Zoologickú záhradu, prešli sme sa okolo zámku a po kúpeľnom areáli, plavili sa na loďke, vychutnali ľadovú kávu so zmrzlinou, posedeli v cukrárni... 15 km v nohách a spokojnosť na duši. 2.A

          • Príjemne naladení sme si užili školské výlety :-)

          • Prváci sa vybrali do Trenčína - preverili svoju odvahu v lanovom parku, zabavili sa v Laser aréne a vychutnali si mesto i jeho panorámu. Tretiaci sa najprv vykúpali v bazéne Grand v kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice, potom si zahrali minigolf v parku.

             

          • V zdravom tele - zdravý duch!

          • V duchu tohto známeho hesla sa nieslo naše účelové cvičenie, v rámci ktorého sme sa prešli po bánovskom chotári – od vodárne nad mestom sme sa vybrali smerom k Salašteku a lesnou cestičkou sme pokračovali na Cibislávku.  Praktickú časť cvičenia doplnila teória - spolu s  pani Danou Hlaváčovou, zdravotnou sestrou RZP a úrazovej chirurgie v Trenčíne, sme si zopakovali zásady prvej pomoci a dozvedeli sme sa, ako riešiť „úrazové situácie“ pri pohybe v prírode, ako si chrániť svoj život a zdravie počas búrky, pri stanovaní, atď.

          • Veľký úspech!

          • Študentka Miriama Čerňanská z 3.A získala 2. miesto  v celoslovenskej súťaži „Rodina a základné ľudské právo na život“, ktorú vyhlásila Asociácia za život a rodinu. Do súťaže zaslala svoje video vytvorené v rámci aplikovanej informatiky,  ktorú vyučuje p. uč. Murínová. Obom ďakujeme za reprezentáciu školy, obetovaný čas a energiu, Mirke k výhre srdečne blahoželáme!

            Cieľom súťaže podľa slov organizátorov bolo zapojiť žiakov a študentov  do vnímania a prežívania dôležitosti rodiny, dobrých vzťahov v rodine aj mimo nej a do vnímania dôležitosti ochrany života každého človeka bez ohľadu na jeho rasu, postavenie, veľkosť ... Ocenili tiež, že žiaci a študenti využili príležitosť vyjadriť sa k témam, ktoré sa hlboko týkajú aj ich samých a sú aktuálnymi a kľúčovými spoločenskými otázkami.

            Link na Mirkino video https://www.facebook.com/CSOSBN/videos/590924852161627/

          • MAJÁLES - bolo nám spolu úžasne!

          • Ďakujeme dievčatám z našej školskej rady za skvelé zorganizovanie večera plného zábavy na konci mája. Pochutili sme si na výbornej večeri, dezerte či slanom pečivku. Potešila nás tiež bohatá tombola a nechýbali ani hry - napínavý stoličkový tanec a skutočne veselý metlový tanec. Rozprávali sme sa, nasmiali sme sa, ale predovšetkým sme veľa tancovali a spievali až do svitania. Ľudovečky, latino, hip-hop, rock, pop... Každý si prišiel na svoje. Už teraz sa tešíme na ďalšiu podobnú akciu! 

            p. uč. Mujkošová

          • Boli sme „unesení“

          • Do divadla sme  vstúpili elegantne oblečení a upravení, ako sa na spoločenskú akciu patrí. Predstavenie trvalo približne 2,5 hodiny. Bol to muzikál, ktorý vtipne vyrozprával príbeh o Jozefovi a jeho bratoch – o rodinných vzťahoch, o láske, ale aj o závisti. Príbeh končil happyendom – Jozefovi bratia sa napokon zmenili - zatiaľ čo Jozefa predali do otroctva, najmladšieho Benjamína už opustiť nechceli, vzali na seba aj jeho „vinu“. Herecké výkony boli dychberúce.  Veríme, že objavíme ďalší dobrý kúsok nitrianskych hercov a už teraz sa  tešíme  na ďalšiu návštevu Divadla Andreja Bagara v Nitre.       Anna Mária Jeřábková, 3.A