• Prvé skúšky...

          • Dňa 29.4. 2024 sme odštartovali 1. kolo prijímacích skúšok - uchádzačky o nový odbor (učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo)  sme preverili v oblasti telesnej, hudobnej, výtvarnej a  jazykovej výchovy.

          • Praktické maturity za nami!

          • Dňa 19. 4. 2024 naše maturantky urobili úspešný krok k zakončeniu štúdia – obhajobou vlastných projektov preukázali nielen svoje komunikačné zručnosti, ale aj zručnosti pri  štúdiu a práci s odborným materiálom. Získané vedomosti následne previedli do praxe v podobe dotazníkov, praktických cvičení, rozhovorov...

            Keďže ide o študentky odboru sociálno-výchovný pracovník, témy ich prác boli zamerané na prácu s deťmi, adolescentmi, ale aj s dospelými či seniormi. Vo svojich prácach sa napr. zaujímali o rozvoj čitateľskej gramotnosti v ŠKD, o prácu s klientom s Downovým syndrónom, o vplyv médií na adolescenta, o kvalitu života seniorov, spracúvali tiež problematiku návykových látok, stresových situácií a starostlivosti o duševné zdravie.

          • Deň narcisov

          • ... nás učí solidarite s chorými (onkologickými pacientmi) a ich rodinnými príslušníkmi, ale motivuje nás aj k zamysleniu nad tým, čo je v živote človeka naozaj dôležité.  Vážme si svoje zdravie a nehazardujme s ním!

            Do ulíc sa vybrali dve dvojice našich žiakov - Ema Gálisová a Jakub Rusňák z 1.A, Klaudia Robotová a Andrea Bližnáková z 3.A. Spoločne vyzbierali 396,95 eur. Ďakujeme im za ich vytrvalosť a odhodlanie pri oslovovaní okoloidúcich, a zároveň ďakujeme všetkým darcom, ktorí spolu s nami prispeli na dobrú vec!

          • Beseda s mládežníckym kandidátom OSN

          • Dňa 11. 4. 2024 sme sa sami mohli presvedčiť, že ešte sú medzi mladými takí, čo sa zaujímajú o históriu a nielen to! Popri svojich školských povinnostiach sa zaujímajú o dianie v Európe i vo svete. Samozrejme, mnohí mladí sú rozhľadení a majú všeobecný prehľad, nie každý však má odvahu predstúpiť pred väčšie plénum a zdieľať s tínedžermi alebo dospelými svoje názory, argumentovať, presviedčať a napokon uzatvárať kompromisy. Našich žiakov k aktivite a rozhľadenosti motivujeme, podporujeme ich, a preto sme sa potešili ponuke Mgr. Heleny Klempy – regionálnej koordinátorky pre mládež z NIVAMU a uvítali ju aj mládežníckeho kandidáta OSN - Pavla medzi nami.

            Stretnutie pre nás bolo prínosné aj vďaka predstaveniu spojenej vzdelávacej organizácie NIVAM - Národného inštitútu vzdelávania a mládeže, do ktorého sa zlúčili Metodicko-pedagogické centrum (MPC), Slovenská pedagogická knižnica (SPK), Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ), IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Obzvlášť zaujímavé boli pre nás informácie o projektoch na skrášlenie, zútulnenie a zefektívnenie školských priestorov, ktoré môžu podať a zrealizovať samotní študenti.