• Spravili kus práce

          • Naše trojčlenné družstvo nás, a zároveň celý dekanát reprezentovalo na diecéznom kole Biblickej olympiády v Nitre. Ich výhrou je prekonanie vlastného pohodlia, veľká snaha a ochota pracovať aj počas voľných chvíľ. Ako sami povedali – texty, ktoré  študovali, „majú čo povedať aj  mladým“. Povzbudzujúce a motivujúce bolo aj stretnutie s ďalšími mladými ľuďmi z iných SŠ. Terke Dzuríkovej, Kláre Košťálovej, Alešovi Talianovi aj Zuzane Košťálovej, ktorá ich viedla a pripravovala, ďakujeme a veríme, že budúci školský rok budú v začatej tradícii pokračovať :-)

          • Prvé praktické maturity za nami

          • Dňa 25. 4. 2023 sa v CSOŠ konala praktická časť OZ MS. Študenti spracovali 15 tém formou vlastných projektov. Najprv sa zamerali na teoretické rozpracovanie problematiky, následne teoretické znalosti aplikovali v praxi pri práci s klientom. Maturitná komisia sa obzvlášť zaujímala o naplnené ciele, vlastnú praktickú činnosť doplnenú pracovnými a metodickými  listami, dotazníkmi, prezentáciami a o prínos jednotlivých prác. Všetci študenti svoje projekty úspešne obhájili.

          • Deň narcisov

          • Dňa 20. 4. 2023 sme sa prvýkrát zapojili do celoslovenskej akcie na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinným príslušníkom, ktorú zastrešuje Liga proti rakovine. Okrem samotných finančných príspevkov sme vytvorili aj dve "družstvá", ktoré obetavo brázdili ulice mesta a snažili sa motivovať k príspevkom okoloidúcich. Naše študentky - Karolína a Saša z 3.A, Lucia a Andrea z 2.A - spolu vyzbierali 758,30 eur. Ďakujeme im za túto obetavú činnosť, a samozrejme, ďakujeme aj všetkým, ktorí zbierku podporili.

          • Bezpečne na internete

          • Dňa 13. 4. 2023 sme spolu s lektorkou Andreou Cox z OZ DigiQ (Digitálna inteligencia) diskutovali na tému Internetová bezpečnosť detí a mládeže. Spoločne sme si zopakovali niekoľko  dobrých rád: dobre si premyslieť, čo a kde zverejňujeme, poistiť svoje kontá silným heslom, prezentovať svoje lepšie ja – nesnažiť sa zaujať negatívnym obsahom, myslieť na to, že všetky naše aktivity zanechávajú v digitálnom svete stopu a mnohých (možno aj našich budúcich zamestnávateľov) zaujíma, ako a čím sa prezentujeme. Pre zaujímavosť uviedla aj výsledky štatistiky, ktorá odhalila, koľko ľudí v jednej minúte napr. nakupuje online alebo komunikuje cez sociálne siete, atď. Poukázaním na množstvo účastníkov tejto „internetovej komunikácie“ zároveň zdôraznila, že nie všetok ponúkaný obsah je vždy pravdivý, bezpečný, prospešný..., vyzvala študentov k opatrnosti a predvídaniu podvodu, klamstva a skresleniu informácií.  Keďže sama lektorka uznala, že stredoškoláci sú už v tejto oblasti podkutí, vyzvala ich k spolupráci, t. j. k pomoci svojim mladším i starším spoluobčanom, ktorí nie sú v digitálnom svete takí „zorientovaní“.