• 3. ročník študentského majálesu

          • Ďakujeme Školskému parlamentu CSOŠ sv. Terézie z Lisieux, že pre nás opäť pripravil nezabudnuteľný večer plný tanca, hudby, smiechu, hier, výborného jedla, bohatej tomboly... Vďaka patrí hlavne predsedníčke Lucke Striežencovej z 3.A a podpredsedníčke Aďke Bližňákovej z 3.A, ktoré akciu nielen zorganizovali, ale aj moderovali. Ďakujeme tiež členke Maťke Kelemenovej z 2.A, ktorá sa podieľala na príprave tejto výnimočnej akcie.                   

            O výbornú večeru, výzdobu a obsluhu sa postaral p. Matušinec.

            Ďakujeme tiež sponzorom, ktorí prispeli do našej bohatej a pestrej tomboly (výrobky Milsy, darčekové koše plné dobrôt, kávy, vitamínov, darčeková poukážka do Big Story, vankúše, kozmetika...).                                                      

            Až do ranných hodín nám skvelo hral DJ Vlado, ktorý vedel, čo robí - všetci išli na maximum a bavili sa plnými dúškami. Viedol tiež naše súťaže. V napínavom stoličkovom tanci zvíťazil Kiko Kulašiak z 2.A, za kráľovnú plesu bola vyhlásená Emka Galisová z 1.A, ktorá spoločne s kráľom plesu Marcelom Bližňákom za sprievodu potlesku zatancovala na pieseň z Hriešneho tanca. Víťazom gratulujeme!

            A na záver ďakujeme hlavne všetkým zúčastneným! Vytvorili ste úžasnú atmosféru a veríme, že sa o rok vidíme znova!     

          • Niečo sa končí, niečo sa začína...

          • 10. mája sa naše maturantky lúčili s pedagógmi a mladšími študentmi. Štyri roky ubehli, z dievčat sa stali ženy a obohatené všetkými vedomosťami, sociálnymi zručnosťami a skúsenosťami už za pár dní vykročia do ďalšej etapy svojho života. Čaká ich však ešte jeden dôležitý krok...

            Počas prebiehajúceho akademického týždňa želáme našim študentkám veľa síl, odhodlania a trpezlivosti, aby ten ďalší týždeň podali v rámci svojich možností čo najlepšie možné výkony na maturitných skúškach! Ďakujeme za Vás, milé štvrtáčky!

          • FiNN kvíz

          • Žiaci našej školy sa v aplikácii EduPage zúčastnili krajského kola súťaže s názvom FiNN kvíz. Súťažný test bol spustený 17. 4. 2024 od 9.00 h. do 12.00 h. Na vyplnenie testu bol poskytnutý časový limit 40 minút. Súťaž pre študentov na stredných školách pripravila nadácia NN ľuďom, ktorej cieľom je pomáhať ľuďom pri ochrane zdravia, vzdelávania a ľudských práv. K súťaži pripravili aj krátky edukačný materiál a skúšobný test (v EduPage). Tie napovedali študentom, o čom budú súťažné otázky a akú budú mať formu.

            Našu školu reprezentovali žiaci z 1.A: Alexandra Svítková, Demi Russo, Jakub Rusňák a Aleš Talian z 2.A. Status úspešný riešiteľ súťaže získala Alexandra Svitková. GRATULUJEME!

             

          • Riaditeľské voľno

          • Z dôvodu konania prijímacích skúšok na overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania udeľuje riaditeľka školy všetkým žiakom dňa 9. 5. 2024 riaditeľské voľno.

          • Staviame my máje...

          • takto si zaspievali študenti CSOŠ na praxi v Domove sociálnych služieb v Bánovciach nad Bebravou. Starkí už od rána netrpezlivo čakali na spoločné chvíle s mladými a dočkali sa! Tí ich opäť nesklamali. Pod vedením pani učiteľky Tkáčovej Hírešovej a za hudobného sprievodu pána Bazalu predviedli pásmo hovoreného slova a ľudových piesní.

            Starkí si s radosťou zaspomínali na svoje mladé časy, pripojili sa k spevu študentov aj si s nimi zatancovali. V spoločne strávenom dopoludní sa všetci presvedčili, že radosť rozdávaním naozaj rastie – spokojnosť sa rozhostila nielen na tvárach prítomných starkých a sociálnych pracovníčok, ale aj na tvárach študentov. Veď aj pre nich bolo zážitkom preniesť sa do čias, keď spev a zábava boli výtvorom ľudských hrdiel a nie technických vynálezov.

            Milé prekvapenie však nezažili len starkí, ale aj študentky 4. ročníka, s ktorými sa za všetkých rozlúčila pani Šubová (riaditeľka zariadenia) - poďakovala im za príjemné spoločne strávené chvíle počas  dvojročnej praxe a zaželala im veľa šťastia na ďalšej osobnej i profesijnej ceste.

          • Umelecký prednes

          • Dňa 8. 4. 2024 sa  Frederika Revajová (1.A), zúčastnila regionálneho kola 70. ročníka súťaže s názvom Hviezdoslavov  Kubín -  najstaršej a najprestížnejšej súťaže v umeleckom prednese.

            Frederika súťažila v kategórii próza. Pre silnú konkurenciu  sa síce neumiestnila na popredných miestach, ale patrí jej vďaka za reprezentáciu školy. Sme radi, že aj žiaci stredných škôl majú nadšenie pre umelecký prednes.

            Frederike ďakujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.